20 میلیون یورو ارزآوری با بومی سازی در صنعت پتروشیمی

تفاهم نامه همکاری شرکت ملی و شرکت دانش بنیان

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت از ارزآوری با بومی سازی در صنعت پتروشیمی خبر داد. این مهم با آغاز تولید محصول راهبردی «پنتااریتریتول» در پتروشیمی نخل آسماری پس از ۲۰ سال بلاتکلیفی محقق خواهدشد.

به گزارش شانا، عبدالحسین بیات با اشاره به نخستین تولید محصول راهبردی پنتااریتریتول ایرانی در پتروشیمی نخل آسماری خاطرنشان کرد: این پتروشیمی پس از ۲۰ سال از زمان آغاز و حدود ۱۴ سال رکود و توقف، روز یکشنبه ۲۲ بهمن‌ماه خوراک دریافت کرد. روز چهارشنبه (۲۵ بهمن‌ماه) مقارن با اعیاد گرانقدر شعبان، برای نخستین مرتبه در کشور موفق به تولید محصول راهبردی پنتااریتریتول شد.

وی با اشاره به تولد دوباره نخل آسماری طی دو سال و نیم گذشته افزود:  تولد دوباره نخل آسماری مرهون سیاست‌های راهبردی و اصولی وزیر نفت مبنی‌بر در اولویت قرارگرفتن اتمام و راه‌اندازی طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام و زحمت‌های شبانه‌روزی مدیران عامل شرکت اهداف و شرکت‌های تابع، معاونت‌های پروژه‌ها، مالی و برنامه‌ریزی در قالب شورای عالی پروژه‌ها دانست.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در ادامه  یادآور شد:  حضور فعال و مؤثر مدیرعامل شرکت پتروشیمی نخل آسماری، هیئت‌مدیره، مهندسان و کاردان‌های این شرکت باعث شد در ۲۹ ماه کار شبانه‌روزی، این محصول مهم را برای کشور و صنعت پتروشیمی تولید کنند. محصولی مهم که عواید تازه‌ای را به ورودی‌های صندوق‌ها اضافه می‌کند.

عبدالحسین بیات تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های مدیرعامل شرکت پتروشیمی نخل آسماری در نشست شورای عالی پروژه‌ها، تولید محصول استالدئید در پتروشیمی نخل آسماری از ابتدای دهه مبارک فجر آغاز شد. مطابق برنامه زمان‌بندی مصوب و اعلامی، مواد اولیه شامل فرمالین و استالدئید و سود کاستیک روز ۲۲ بهمن به واحد «پنتااریتریتول» تزریق شد.

ارزآوری با تولید پنتااریتریتول

این پروژه که محصولش برای نخستین بار در کشور تولید می‌شود، سالانه حدود ۲۰ میلیون یورو ارزآوری برای گروه اقتصادی صندوق‌ها محقق کند. پیشرفت پروژه پتروشیمی نخل آسماری در ۲۹ ماه گذشته سبب‌شده تا این پروژه به نماد مولدسازی و فعال‌سازی طرح‌های راکد در حوزه پتروشیمی تبدیل شود.

گفتنی است که، پروژه تولید پنتااریتریتول نخل آسماری که از سال ۱۳۸۲ آغاز شده‌بود. سال ۱۳۸۷ متوقف و میلیون‌ها دلار سرمایه شاغلان و بازنشستگان، معطل و راکد ماند. سرانجام با پیگیری و اقدام‌های گروه اقتصادی صندوق‌ها ادامه کار آغاز شد. طی ۲۹ ماه از پیشرفت ۱۰ درصدی به پیشرفت ۱۰۰ درصدی رسید و آماده بهره‌برداری رسمی گردید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *